Autorizatii ISCIR

Servicii Termistal

Autorizatie de functionare (AF) ISCIR  centrala termica 24-28 KW

ACTE NECESARE OBTINERE AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE ISCIR PENTRU CENTRALELE TERMICE:

Certificat garantie centrala termica
Manual de utilizare centrala termica
Raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)
PIF gaze naturale.

Autorizatie de functionare

Autorizatie de functionare a centralei termice (AF) se acorda pentru o perioada de 2 ani de zile de la data emiterii.
Dupa 2 ani de zile autorizatia trebuie prelungita prin efectuarea Verificarii Tehnice Periodice (VTP) numai de o firma autorizata ISCIR .
Verificarea Tehnica Periodica a centralei termice este obligatorie la fiecare 2 ani.

Autorizatie de functionare (AF) ISCIR  centrala termica 24-28 KW, NU include montajul pentru centrala termica.

Procesul verbal de punere in functiune al instalatiei interioare de utilizare gaze naturale il primiti ca urmare a finalizarii executiei instalatiei de gaze, acesta se face impreuna cu un reprezentant al distribuitorului de gaze naturale si executantul.
Factura de achizitie centrala termica, certificat de garantie, manual de utilizare – le primiti de la vanzatorul centralei termice.

Raportul de prima punere in functiune (PIF) il primiti de la tehnicianul care efectueaza operatiunile respective la finalizarea completa a instalatiei de incalzire, la “prima pornire”.
Declaratia de conformitate este procesul verbal de probe la rece, pe care il primiti la finalizarea lucrarilor de executie a instalatiei de incalzire. Trebuie insotit de copia dupa autorizarea ISCIR a montatorului.

Operatiuni efectuate pentru obtinerea autorizatiei ISCIR

Aducerea aparatului in functionare la parametrii nominali si efectuarea verificarii arderii;
Masurarea parametrilor de functionare si inregistrarea acestora in buletine, fise de masuratori etc. (in conformitate cu propriile proceduri) si, in mod obligatoriu, intr-un raport de verificare.
Editarea, completarea livretului aparatului si predarea acestuia utilizatorului final;
Semnarea raportului de verificare de catre utilizatorul final, care semnifica faptul ca acesta si-a asumat obligatiile privind utilizarea in continuare a aparatului numai in conditiile in care il va supune verificarilor tehnice periodice.
Instruirea utilizatorului final caruia i se va explica modul de exploatare si intretinere curenta a aparatului.

Ce este ISCIR?

Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat – ISCIR, a luat fiinta ca o organizatie tehnica de stat, prin Legea nr. 491/12.02.1910 si Legea nr. 1050/ 04.04.1928. In prezent ISCIR este organul de specialitate al administratiei centrale, responsabil in numele statului pentru asigurarea masurilor de functionare in conditii de siguranta a instalatiilor si echipamentelor, stabilit prin Legea nr. 64/2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil, republicata in data de 08.07.2011.

Pentru realizarea obiectului de activitate, in domeniul sau de competenta, ISCIR exercita urmatoarele functii:
-de autoritate, prin care asigura controlul respectarii prevederilor reglementarilor in domeniu si a regimului de autorizare si verificare tehnica;
-de reglementare, prin care asigura elaborarea actelor cu caracter normativ;
-de reprezentare, prin care asigura cooperarea si schimbul de informatii, pe plan intern si extern, in domeniul sau de activitate, potrivit legislatiei in vigoare.

IMPORTANT: se va verifica existenta detectorului de gaze cu electrovana montat in instalatie!
Ne puteti suna la numarul de telefon 0744 60 90 80 de luni pana vineri intre orele 9:00 - 18:00 si sambata-duminica intre orele 9:00 - 13:00

Glisati pe imaginea de mai jos. De la Consultanta si proiectare, la comfortul de acasa.

Image
Image
Image