Termeni si conditii generale

Pentru utilizarea site-ului Termistal.ro
CAP. I TERMENI GENERALI

Art.1.1. Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.termistal.ro (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana fizica (denumita in continuare “Consumator” ) poate vizita ori accesa siteul www.termistal.ro, proprietatea Termistal S.R.L. (denumita in continuare “Profesionist”).

Art.1.2 Accesarea site-ului se poate face in scopul vizitarii site-ului (in aceasta situatie persoana care va utiliza site-ul va fi denumit in continuare “vizitator”), cat si in scopul utilizarii acestuia, prin plasarea de comenzi si achizitionarea de bunuri si /sau servicii (in aceasta situatie “vizitatorul”, in urma completarii formularului de abonare, devine “utilizator”).

Art.1.3 Utilizarea site-ului atat ca vizitator, cat si ca utilizator, precum si accesul la serviciile oferite de Profesionist prin intermediul site-ului, presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

Art.1.4 In situatia in care nu va dati acceptul cu privire la continutul “Termenilor si conditiilor” ori a oricarei prevederi din acestea, va solicitam sa incetati de indata accesarea site-ului www.termistal.ro, continuarea accesarii si/sau vizitarii site-ului sau a oricarei paginii ori componenta a acestuia reprezentand acceptarea in intregime si neconditionata a “Termenilor si Conditiilor”.

Art.1.5 Termistal S.R.L. poate modifica continutul site-ului, poate suspenda si/sau intrerupe in orice moment functionarea site-ului, fara o notificare prealabila. De asemenea, Termistal S.R.L. isi rezerva dreptul de limita accesul la site sau la parti ale site-ului, fara notificare si explicatii prealabile.

CAP. II DATELE DE IDENTIFICARE ALE “PROFESIONISTULUI”

Art.2.1 Website-ul www.termistal.ro este proprietatea Termistal S.R.L., cu sediul social in Targu Jiu, jud. Gorj, Str. Unirii 2A, avand codul unic de inregistrare RO8584550, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J18/417/1996, telefon: +40 744 60 90 80, adresa e-mail: termistal(@)gmail.com.

CAP. III PRODUSELE COMERCIALIZATE, PRET, MODALITATI DE PLATA, MODALITATE DE LIVRARE

Art.3.1 Termistal S.R.L. comercializeaza produse din categoria “instalatii”.

Art.3.2 Carateristicile produselor comercializate se regasec in dreptul fiecarui produs prezentat pe site si se refera la: dimensiune, culoare, putere, alimentare, etc.

Art.3.3 Preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei si includ TVA, daca nu este specificat altfel.

Art.3.4 In pretul prezentat pe site nu sunt incluse taxele de transport, care vor fi achitate de Consumator distinct de pretul de achizitie al produsului comandat. Taxele de transport sunt stabilite disctinct de pretul produsului si sunt in functie de modalitatea de livrare aleasa de Consumator.

Art.3.5 Consumatorul poate achita contravaloarea produselor comandate intr-una din urmatoarele variante:

  • – numerar in momentul livrarii produsului prin serviciul de curierat;
  • – prin transfer bancar

Art.3.6 Produsele comandate vor fi livrate “Consumatorului” in termen de maxim 30 de zile de la plasarea comenzii. Termenul de livrare variaza in functie de numarul de comenzi inregistrate si de disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate.

Art.3.7 Livrarea produselor comandate se va face prin livrarea standard oferita de Profesionist. Consumatorul are dreptul sa opteze pentru un alt tip de livrare, caz in care va suporta costurile suplimentare generate de modalitatea de livrare aleasa.

Art.3.8 Orice reclamatie in legatura cu pretul, modalitatea de livrare si modalitatea de facturare va fi formulata de catre Consumator in scris si va fi comunicata Profesionistului printr-una din urmatoarele modalitati: fax, e-mail, posta. In functie de natura si obiectul reclamatiei, Profesionistul va formula un raspuns in scris sau verbal, ce va fi comunicat Consumatorului prin e-mail, posta sau telefonic.

CAP. IV RENUNTAREA LA CUMPARARE SI RETURNAREA PRODUSELOR

Art.4.1 Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a renunta la cumparare, fara a fi nevoit sa justifice decizia de renuntare (art.9 OUG nr.34/2014). Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul informeaza Profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract (art.11 OUG nr.34/2014). Dreptul de renuntare la cumparare se aplica doar persoanelor fizice.

Art.4.2 In cazul renuntarii la cumparare Consumatorul va primi inapoi toate sumele pe care le-a achitat drept plata pentru produsele comandate, inclusiv costurile livrarii. Aceste sume vor fi restituite in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Consumatorul a anuntat ca renunta la cumparare (art.13 alin.1 OUG nr.34/2014). Rambursarea sumelor se va face folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Consumatorului plata de comisioane in urma ramburasii (art.13 alin.2 OUG nr.34/2014).

Art.4.3 Profesionistul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist (art.13 alin.3 OUG nr.34/2014).

Art.4.4 Decizia de retragere din contract va fi anuntata de Consumator fie prin completarea formularului de retragere afisat pe site-ul www.termistal.ro fie printr-o declaratie neechivoca prin care isi exprima decizia de retragere din contract (art.11 OUG nr.34/2014).

Art.4.5 Produsele vor fi rambursate de Consumator, fara intarziere nejustificata, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract. Acest termen este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice (art.14 OUG nr.34/2014). Returnarea produselor se face in ambalajul original. De asemenea, produsele nu trebuie sa poarte niciun semn de folosire / uzura sau deteriorare de orice fel.

CAP. V GARANTII COMERCIALE SI DE CONFORMITATE

Art.5.1 Produsele comercializate prin intermediul acestui site sunt achizitionate numai de la producători si/sau furnizori autorizati. Acest lucru face imposibil livrarea de bunuri de o calitate indoielnică sau produse care nu sunt originale. Produsele care se gasesc in oferta noastra, sunt achizitionate de la aceeasi producatori care furnizeaza produse in magazinele de specialiate, in mall-uri, centre comerciale, etc.

Art.5.2 Profesionistul garanteaza ca produsele comercializate sunt conforme si este raspunzatoar fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul livrarii produselor.

Art.5.3 Garantia produselor comercializate este acordata in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 443/2003 republicata.

Art.5.4 Termistal S.R.L. garanteaza ca produsele comercializate sunt conforme. Aceasta garantie este independenta de garantia comerciala si variaza intre 2 si 5 ani, daca nu este specificat altfel.

Art.5.5 Consumatorul va primi impreuna cu produsul comandat de pe site un certificat de garantie in original emis de producator. Certificatul de garantie va cuprinde mentiuni referitoare la perioada de garantie si la conditiile de acordare a garantiei.

Art.5.6 Eventualele reclamatii legate de calitatea produselor vor fi trimise Profesionistului printr-una din urmatoarele modalitati: fax, e-mail, posta. In functie de natura si obiectul reclamatiei, Profesionistul va formula un raspuns in scris sau verbal, ce va fi comunicat Consumatorului prin e-mail, posta sau telefonic.

CAP. VI CONFIDENTIALITATE

Art.6.1 Termistal S.R.L. colecteaza datele personale doar in scopul facturarii, livrarii sau in scop de marketing propriu. Identificarea Consumatorului se realizeaza numai prin nume, email, telefon sau adresa.

Art.6.2 In raport de prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Profesionistul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza Consumatorul.

Art.6.3 Consumatorul declara ca a fost informat si a luat la cunostinta de faptul ca ii sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, Consumatorul are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi Consumatorul va depune la sediul Profesionistului o cerere scrisa, datata si semnata.

Art.6.4 Prin completarea datelor personale in formularele de inscriere si/sau comanda, Consumatorul declara ca este de acord ca datele personale sa fie incluse in baza de date a Profesionistului si isi da acordul in mod expres ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru activitati de marketing.

Art.6.5 Profesionistul nu va dezvalui nici un fel de informatie despre Consumator fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestuia in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este solicitat de catre parchet, politie, instante judecatoresti sau alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

CAP. VII POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Art.7.1 Profesionistul isi rezerva dreptul de a colecta informatii cu caracter non-personal despre Consumator. Aceste informatii se pot referi la: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facuta conexiunea la Site. In timpul vizionarii Site-ului, Profesionistul va putea stoca anumite informatii despre Consumator. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier “Cookie” sau a unui fisier similar. Aceste fisiere “Cookies” ajuta Profesionistul sa imbunatateasca si sa perfectineze Site-ul, astfel incat acesta sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor Consumatorului.

Art.7.2 Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Art.7.3 Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

CAP. VIII CONDUITA

Art.8.1 Profesionistul respecta prevederile Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor.

Art.8.2 Utilizatorii care acceseaza acest site pot face recenzii/comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe website dupa o aprobare prealabila. Profesionistul isi rezerva dreptul de a nu publica pe website comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine texte reprezentand e-mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

CAP. IX DREPTURI DE AUTOR

Art.9.1 Continutul (text si imagini) site-ului www.termistal.ro este, in totalitatea lui, proprietatea Termistal S.R.L. si, dupa caz, a altor persoane juridice sau fizice, ce ne-au permis utilizarea acestora. Copierea şi utilizarea continutului fara a obtine in prealabil acordul Termistal S.R.L. sau al proprietarului de drept sunt interzise si ilegale. Pentru a ne sesiza orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la contact@termistal.ro

CAP. X LITIGII

Art.10.1 Orice disputa, de orice fel, aparuta intre Profesionist si Consumator va fi solutionata, pe cat posibil, pe cale amiabila. In acest sens Consumatorul va notifica in scris Profesionistului problema aparuta in derularea raporturilor juridice, detaliind in termeni clari si concisi nemultumirea aparuta, astfel incat Profesionistul sa poata identifica cea mai buna solutie pentru solutionarea situatiei litigioase.

Art.10.2 Notificarea formulata de Consumator va fi comunicata la urmatoarea adresa de e-mail: contact@termistal.ro, in atentia doamnei Doina Paicu, aceasta fiind persoana desemnata de Profesionist cu solutionarea disputelor ivite in derularea raporturilor juridice incheiate cu Consumatorii.

Art.10.3 Daca notificarea nu poate fi solutionata imediat, atunci Profesionistul va stabili, de comun acord cu Consumatorul, o data si o ora la care partile urmeaza sa se intalneasca in vederea solutionarii pe cale amiabila a diverendului.

Art.10.4 In situatia in care nu este posibila solutionarea litigiului pe cale amiabila atunci litigiul va fi solutionat de instanta de judecata in a carui raza teritoriala isi are sediul Termistal S.R.L.

Image module